Hírek

Pont MA Különkiadás: elismerést kaptak a PTE oktatói

Afrika és Magyarország közötti kapcsolatok segítését elismerő Iroko-díjat vett át a Pécsi Tudományegyetem két oktatója a napokban. Tarrósy István, a PTE Arika Kutatóközpontjának vezetője az afrikai kultúrák széles körű és hiteles bemutatásáért, megismertetéséért kapott elismerést. Ternák Gábor, a PTE ÁOK Infektológiai, Katasztrófaorvostani és Oxyológiai Intézet egyetemi professzora pedig életműdíjat vehetett át. A két oktatóval a Pont Ma különkiadásában beszélgettünk, most ebből láthatnak egy részletet.

Tovább

Pécsi Iroko-díjasok

2012. július 21-én, alapítása óta második ízben adták át az Omotunde Komolafe által létesített Iroko-díjat. A budapesti gálán a Pécsi Tudományegyetem két oktatója is érdekelt volt: Dr. Tarrósy István, a PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszék adjunktusa, a PTE Afrika Kutatóközpont vezetője az afrikai kultúrák széles körű és hiteles bemutatásáért, megismertetéséért kapott elismerést, Prof. Dr. Ternák Gábor, a PTE ÁOK Infektológiai, Katasztrófaorvostani és Oxyológiai Intézet egyetemi tanára életműdíjat vehetett át.

Tovább

A PTE Afrika Kutatóközpont sajtóközleménye

A Pécsi Tudományegyetem Afrika Kutatóközpontja, mely az egyetem Bölcsészettudományi Karának Politikai Tanulmányok Tanszéke mellett működik Magyarország egyetlen Afrikát kutató egyetemi szervezeteként, és az egyetem több karának oktatóját, kutatóját, hallgatóját köti össze. A központ 2012. június 14-16. között második alkalommal szervez nemzetközi Afrika konferenciát a pécsi Tudásközpontban.

Tovább

Migráció az OzoneNetwork-ön

Tovább

Tarrósy István előadása Kenyáról és Tanzániáról

A Vagabond Világjáró Klub szervezésében Tarrósy István előadása Kenyáról és Tanzániáról.

Helyszín: Vasutas Művelődési Ház, Pécs, Váradi Antal u. 7/2.
Időpont: 2012. április 16. 18.30

Tovább

Pólyi Csaba és Tarrósy István a Gazdasági rádióban

A műsor a migrációról szól, hanganyagok elérhetők itt:

http://gazdasagiradio.hu/vendeg/73678/

Tovább

Egyenlítő: Afrikai társadalmak

A fekete kontinens. Néhány magyarnak valóban így íródott be örökre az életébe, hiszen 2012. január 16-án megtámadtak egy turista csoportot Etiópiában, aminek következtében két magyar életét vesztette. Hogy ez különleges eseményszámba megy-e odakint, vagy csak mi kaptuk rá fel a fejünket, arról és más Afrikát érintő kérdésekrőla stúdióba meghívott vendégeink beszélnek: Búr Gábor, az ELTE docense és Tarrósy István, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, Afrika kutató.

Tovább

Tarrósy István interjúi a Gazdasági Rádióban

Hallgassa meg Tarrósy István interjúit migrációs, illetve Kína-Afrika témában.
Tovább

A Gambia hétköznapjait bemutató vándorkiállítás Nyíregyházán

Még 3 hétig látogatható az a vándor fotókiállítás, amely Pécs, Bécs, Ajka és Budapest különböző kiállítótermeit megjárva a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház galériájában nyílt meg november 12-én. A „Mosolygó halak – jókedvű emberek” című kiállítás dr. Tarrósy István és Kalmár Lajos 2008 őszén lebonyolított gambiai terepmunkájának gyümölcse. A kicsiny nyugat-afrikai állam mindennapjait bemutató képeket Kalmár Lajos készítette, a történeteket és a kutatás összefoglalóját dr. Tarrósy István írta. További részletekkel szolgál az Afrika Tanulmányok folyóiratban közölt tanulmány, mely innen tölthető le: http://www.afrikatanulmanyok.hu/application/essay/851_1.pdf

Tovább
Page 1 of 512345»
  • Afrika Kutatóközpont (c) minden jog fenntartva